Våra fabriker utgör ryggraden i Stoddards verksamhet och vi lägger stor vikt vid att arbeta med ett färre antal som samtliga kan leverera produkter av bra kvalitet under rätt förutsättningar. På senare tid har vi dessutom ställt allt högre krav på att jobba miljövänligt vilket lett till en utbredd användning av återvunnet garn som Econyl i våra produkter och att våra fabriker strävar efter en hållbar produktionskedja med energi från förnyelsebara energikällor och minskad vattenanvändning.

Object Carpet

Object Carpet är sedan över 30 år tillbaka vår största leverantör. Produktionen ligger i Tyskland där Object, på sina moderna och högteknologiska maskiner, tillverkar över 100 standardkvaliteter och ca 1.500 färger. Hela detta breda sortiment är grunden till våra leveranser av gångmattor, avpassade mattor och heltäckningsmattor som kan levereras inom endast någon vecka från fabrikens lager i Tyskland.

Toucan-T

Toucan-T ligger också i Tyskland. De har ett något smalare sortiment som väl kompletterar det från Object. Alla mattor är lagervaror hos fabriken varför vi även här kan erbjuda snabba leveranser. Tillsammans med Objects sortiment har vi en mycket bred färgpalett att erbjuda våra kunder och arkitekter.

 

Utöver de ovan nämna leverantörerna har vi även ett stort antal mindre fabriker, samtliga inom Europa, som vi använder oss av när ett projekt kräver en specialproduktion. Med dessa kan vi i princip tillgodose alla behov som kan dyka upp och lägger bland annat stor stolthet i alla de axminstervävda ullmattor som vi under åren fått äran att leverera till anrika, såväl som nya, lokaler i Sverige och världen.